Familiereünie


In verband met een familiereünie zal een hotel-restaurant logies, ontbijt en avondeten leveren. Als avondeten is een driegangen menu afgesproken, maar tijdens de reünie biedt het hotel-restaurant echter een barbecuebuffet aan. De familie beklaagt zich hierover en weigert de rekening te voldoen. 

 

Vraag: hoeveel moet de familie betalen?


Oordeel rechter

 

  1. Het hotel-restaurant is zijn afspraken niet nagekomen, want wie een driegangen keuzemenu bestelt, hoeft niet te verwachten dat hij in plaats daarvan genoegen moet nemen met een barbecuebuffet.
  2. Nu mag worden aangenomen dat het op zichzelf wel gebruikte, maar niet bestelde barbecuebuffet, alleen maar ergernis heeft opgeleverd, hoeft de familie daarvoor niet te betalen.
  3. De rest van de rekening moet wel worden betaald. Er is ruim gedronken, hetgeen toch het doel van de bijeenkomst - een familiereünie - zal hebben gediend. Het is niet redelijk te verwachten dat de drank, gelet op de teleurstellende ervaring, tijdens het diner gratis was.
  4. Ook de overnachting met ontbijt kan ondanks het mislukte diner niet als waardeloos worden aangemerkt. Tenslotte was de familie bij elkaar. Daar ging het toch om.
  5. Dat het ontbijt weinig sfeervol verliep levert geen objectieve tekortkoming op. Ook de bruidstaart, bloemen en toeristenbelasting moeten worden betaald.

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.