Een addertje onder het gras


Een klant schakelt mij in voor een incasso. Hij heeft enveloppen en trouwkaarten aan een eenmanszaak geleverd, maar hiervoor geen betaling ontvangen. Ik schrijf de wanbetaler aan, maar ondanks herhaalde toezegging mag ik niets ontvangen.

 

In overleg met mijn klant besluit ik de wanbetaler te dagvaarden. De vordering wordt door de kantonrechter toegewezen. Aangezien ik daarna nog steeds geen betaling ontvang, besluit ik een deurwaarder in te schakelen.

 

Belastingdienst

 

Uiteindelijk blijken alle pogingen voor niets, want de wanbetaler heeft nog een schuld van maar liefst € 105.544,- bij aan Belastingdienst. En deze instantie gaat altijd voor bij het innen van openstaande vorderingen.

 

Ik vraag mij af hoe dat mogelijk is. Hoe kan één persoon zo´n grote Belastingschuld opbouwen?

 

Volgens de deurwaarder is het weliswaar een fors bedrag, maar heeft hij wel grotere schulden aan de Belastingdienst voorbij zien komen.

 

Ik sta versteld.

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.