Een kijkje in de keuken van Schölvinck-Incasso  


In principe incasseer ik alleen openstaande vorderingen in Nederland. Hier ken ik het systeem, in het buitenland niet. Desondanks heb ik namens een Nederlandse klant een poging ondernomen om geld in Portugal te incasseren. De klant wist dat de kans op succes heel klein was, maar het was het proberen waard. Na mijn eerste brief reageerde de wanbetaler meteen naar mijn klant met de mededeling dat hij zijn bank opdracht zou hebben gegeven het verschuldigde bedrag te betalen. Helaas gebeurde er niets. Ook niet na mijn tweede sommatiebrief. Nadien is er nog telefonisch contact gezocht, maar ook dat heeft ook niet tot betaling geleid. Daarom heb ik mijn klant geadviseerd een gespecialiseerd bureau in te schakelen, met kennis en ervaring in Portugal. Het is een advocatenkantoor geworden. Benieuwd of het iets oplevert.

 

Er heeft zich een grote klant aangediend die haar incassoprocedure wil aanscherpen. Volgende week bespreken we een gestructureerde aanpak. Daarna ga ik gelijk aan de slag. Geen tijd te verliezen.  

 

En nog een nieuwe klant heeft zich gemeld. Het gaat om facturen die al een tijdje open staan, maar  men wil graag alsnog geld zien. Dat is geen probleem want een vordering verjaart pas na vijf jaar. 

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.