Verhuizen als straf voor meer inkomsten


Ik word gebeld door een vriendin. Ze heeft een cateringbedrijf. Ooit begonnen met het afleveren van twee broodjes. Nu kan ze het werk nauwelijks aan. 


Tijdens haar drukke werkzaamheden vraagt ze zich af op wie ze gaat stemmen. Lange tijd was het D´66, maar of dat nu nog steeds zo is?

 

Of ik voor haar op internet wil zoeken naar het standpunt van D´66 over het zogenoemde “scheefwonen”. Op de site lees ik: “mensen met een hoger inkomen betalen vervolgens een meer marktconforme huur of moeten verhuizen”. Zij wil best iets meer betalen, maar vraagt zich af waarom ze zou moeten verhuizen.

 

Eigen bedrijf


Toen ze in 1999 met haar eigen bedrijf begon, had ze daarnaast twee banen om in haar inkomen te voorzien. Ze heeft nooit huursubsidie gehad.

 

Ze is blij met haar huurwoning welke ze in de loop jaren heel gezellig heeft ingericht. Haar woning is haar paradijs. Daar kan je fijn leven.

 

Maar, met de gedachte dat je bij een hoger inkomen moet verhuizen kan ze niet leven. 

 

“Wat is dat voor een rare redenatie”, vraagt zij zich af. “Ik werk van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat. Heb in de loop der jaren een stabiele klantenkring opgebouwd, en nu het mij goed gaat, word ik gedwongen huis en haard verlaten. En mijn buurman, met een langdurige uitkering, mag blijven".  

 

Verhuizen als straf voor meer inkomsten.

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.