Oplichting verfbedrijf


Zodra het Justitieel Incasso Bureau de met de noorderzon vertrokken 27-jarige L. uit Hoorn heeft getraceerd, zal de man de door hem aangerichte schade van € 1840 moeten vergoeden.


L. getroostte zich de nodige moeite om een verfbedrijf op te lichten. Hij was afgekomen op een actie waarbij bij aanschaf van een partij verf ook een scooter, een minilaptop en een playstation in de wacht gesleept konden worden. Hij legitimeerde zich en stelde zich voor als voorzitter van de “stichting Slachtoffers voor slachtoffers”. Hij zei dat de stichting subsidie van de gemeente had gekregen om woningen van slachtoffers op te knappen. De man nam allerlei spullen mee, maar betaling bleef uit.


Veroordeling


De leverancier informeerde bij de gemeente. Daar was de hele stichting onbekend. Op door L. opgegeven adressen bleken zijn vader en zijn ex-vriendin te wonen.


Hij werd bij verstek wegens oplichting door de politierechter veroordeeld tot betaling van de schade en een werkstraf van tachtig uur.

 

Bron:

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article15111823.ece/Oplichter-Hoorns-verfbedrijf-zoek

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.