Een opvoedpoli: gat in de markt?


Van de week hoorde ik op de radio iemand van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens hem waren er ondernemers die het slechter doen, maar ook die beter presteren. Kijk, dat is nog eens nuttige informatie.

 

Degenen die het beter doen, zouden een gat in de markt hebben gevonden. Los daarvan zijn er volgens mij nog andere oorzaken, zoals goed management, kostenbeheersing, goede verkoop, aantrekkelijke producten, etc.

 

Maar goed, tijdens het uitlaten van de hond viel mijn oog op de naam “opvoedpoli”. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik veronderstelde dat wanneer je met opvoeden bezig bent, er altijd wel werk is. Een gat in de markt. Er zijn tenslotte genoeg mensen die wel enige opvoeding kunnen gebruiken. Nu weet ik wel dat die poli waarschijnlijk alleen maar met kinderen te maken heeft, maar ook volwassenen kunnen er natuurlijk wat van. Een groot deel van mijn inkomsten vloeit voort uit onvolwassen gedrag van volwassenen.

 

Blikje


Vandaag liep ik met de hond in een parkje. Ik zag een blikje op de grond liggen, raapte het op en gooide het in een vuilnisbak. Een vrouw sprak mij hierover aan, dat ik daarmee goed werk deed en dat het toch schandalig was dat men zo maar iets op straat gooit. We waren het eens, zeker toen we het over het opruimen van hondenpoep hadden. Dat laat je niet zo maar liggen. Een zak chips laat je volgens haar ook niet in de huiskamer slingeren.

 

Ik deed er nog een schepje bovenop door te zeggen dat ik het ook niet begrijp dat mensen hun peuk op straat gooien. De vrouw verstarde en was even stil. Even later bekende de vrouw dat ze een paar minuten eerder haar peuk had uitgetrapt.

 

Ik neem aan dat ze volgende keer wel twee keer nadenkt of ze dat nog wel op straat moet doen. In ieder geval hoeft ze volgens mij voor dat punt niet meer naar de opvoedpoli.

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.