Wat kost een incassobureau?


Een nieuwe klant belt. Hij heeft een niet betalende huurder. De klant legt de situatie uit en wil mijn kantoor inschakelen. Hij vraagt zich af wat mijn werkzaamheden hem gaan kosten.

 

Het kost hem niets, indien hij het voorwerk goed doet. Dit betekent dat mijn klant eerst nog een kosteloze aanmaning naar zijn huurder moet sturen met de mededeling dat die nog veertien dagen de tijd heeft om de huurschuld te betalen. En dat indien hij niet binnen deze termijn betaalt, de vordering uit handen wordt gegeven aan mijn kantoor. Ook moet hij in zijn aanmaning vermelden wat in dat geval mijn incassokosten zijn. Die zal ik ook op de huurder verhalen.

 

Kosteloze aanmaning


Op mijn website staat een voorbeeld van die kosteloze aanmaning. De klant zal aan de hand van dat voorbeeld een brief opstellen en deze eerst ter beoordeling naar mij mailen. Daarna kan hij hem naar zijn huurder sturen.

 

De klant beëindigt opgelucht het gesprek. Hij was al zo lang van plan om iets te ondernemen, maar het kwam er steeds maar niet van. Nu is eindelijk een een begin gemaakt. 

 

Home


Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.