"Houston, we have a problem.."


Mijn computer doet raar. Juist op een moment waarop het absoluut niet uitkomt. Zal je altijd zien. Even later verdwijnt het probleem als sneeuw voor de zon, maar een kwartier later is het er weer. Dit gaat de hele dag zo door. Steeds minder programma´s werken nog. Ik voel me als een astronaut in Apollo 13: “Houston we have a problem..”.

 

Gelukkig is het weekend en kan ik op mijn gemak alle opties nalopen. Wanneer is het begonnen, heb ik misschien iets geïnstalleerd wat irriteert, etc. Met boerenverstand kom je een heel eind. Ik installeer een nieuwe virusscanner, die weliswaar een virus vindt, maar het probleem blijft bestaan. Haal nog wat programma´s weg, maar niets helpt.

 

Hoe kom ik aan de juiste informatie?

 

Grootmoeders Tips


Vroeger hadden wij een boekje grootmoeders tips. 


Daarin stond dat je kringen van een houten tafel kan krijgen, door er even een föhn op te zetten. Of  bij hoge bloeddruk, toepasselijk bij de kredietcrisis: eet elke dag twee stukjes pure chocolade. Maar niets over een computer..

 

Totdat ik mijn neef spreek:  “schroef de computer open, pak een stofzuiger en zuig alle stof er uit”. Geen idee dat dit enig verband met de problemen zou hebben, maar op zaterdagavond is het zover: ik bekijk de binnenkant van mijn computer, haal een paar stekkers en printplaten los, stofzuiger er door, stekkers en printplaten vast, dichtschroeven, stekker in het stopcontact en…probleem verholpen!


Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.