Een kijkje in de keuken van Schölvinck-Incasso


Een klant had vorig jaar voor haar sportschool een koffiemachine gehuurd en een borg betaald. De huurovereenkomst was inmiddels beëindigd, de machine door een ander bedrijf overgenomen, maar de verhuurder weigerde de borg terug te betalen. Volgens hem moet mijn klant de borg maar bij de nieuwe huurder halen. Een rare gedachtegang, want mijn klant heeft de borg aan de verhuurder betaald, en niet aan de nieuwe klant, dus moet de verhuurder de borg terugbetalen. Inmiddels heb ik de verhuurder tot betaling aangeschreven.

 

Nieuwe particuliere klant  

 

Een nieuwe particuliere klant diende zich aan. Zij had geld uitgeleend aan een vriend om hem uit de brand te helpen. In eerste instantie weigerde hij het volledige bedrag te voldoen, maar nadat ik hem had aangeschreven beweerde hij dat alles al was terugbetaald. Ik heb hem verzocht om dit aan te tonen. Mijn veronderstelling dat ze inmiddels geen vrienden meer zijn is juist. Maar het geld wil mijn klant toch echt wel terug ontvangen.

 

Groenteleverancier  

 

Een groenteleverancier had nog een oude vordering liggen. Deze was ongeveer twee jaar oud. Hij leverde destijds groente aan een Thais restaurant in Amsterdam en kon de facturen per fax naar de eigenaar sturen, die deze dan keurig betaalde. De geldstroom droogde op toen het restaurant ging verbouwen.

 

Mijn klant was de facturen alweer vergeten totdat ik hem er op wees dat facturen pas na vijf jaar verjaren. In de hoop dat ik de eigenaar kon achterhalen gaf hij mij de facturen mee. Al snel bleek dat het restaurant al een jaar geleden failliet was gegaan. Uit het faillissementsverslag van de curator bleek dat de eigenaar beweerde dat het personeel een greep uit de kassa had gedaan, maar dat het personeel beweerde dat de eigenaar al enige tijd geen salaris meer had uitbetaald. De administratie was onvindbaar, waardoor er niets meer viel te controleren. Wat wel duidelijk is, is dat mijn klant definitief naar zijn centen kan fluiten. 

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.