Albert Heijn krijgt verbod

 

Albert Heijn plaatste vaak kratten en magazijnkarren op een laad- en losplaats voor de toegangsdeur van het flatgebouw waarin eiser woonachtig is. Eiser en andere flatbewoners hebben hierover vanaf 2007 herhaaldelijk bij de gemeente en bij Albert Heijn geklaagd. Op enig moment heeft de gemeente besloten om aan Albert Heijn een bestuursrechtelijke last onder dwangsom op te leggen om de overlast te beëindigen.

 

Na incassering van deze dwangsom door de gemeente heeft Albert Heijn besloten om haar magazijnruimte in het filiaal te vergroten. Na de verbouwing heeft Albert Heijn drie volle dagen kratten en magazijnkarren op de laad- en losplaats neergezet. De voorzieningenrechter acht dit in de gegeven omstandigheden onacceptabel. Het wordt Albert Heijn daarom verboden om de kratten en magazijnkarren langer dan een half uur op de laad- en losplaats te laten staan. Aan dit verbod heeft de voorzieningenrechter een dwangsom verbonden.

 

Schadevergoeding


Eiser vordert schadevergoeding van Albert Heijn. Albert Heijn dient naar het oordeel van de voorzieningenrechter de in redelijkheid door eiser gemaakte kosten ter vaststelling van de aansprakelijkheid van de door Albert Heijn veroorzaakte schade te vergoeden. Het gaat om kosten van de aanschaf van een fotocamera, de kosten van het ontwikkelen en afdrukken van de door hem gemaakte foto’s, de door eiser gemaakte telefoonkosten in verband met meldingen van overlast aan de gemeente en Albert Heijn.

  

De hierboven weergegeven casus is een samenvatting, de volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link met rechtspraak.nl:  

 

 

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2013:BZ5878

 

  

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.