Kort voor de zitting betalen, heeft veroordeling in de proceskosten tot gevolg.

 

De advocaat van Sharon heeft Kees gedagvaard.

 

De advocaat van Sharon heeft een deel van de vordering ingetrokken, omdat de advocaat van Kees bij faxbericht heeft verklaard dat Kees zal dat deel van de vordering zal voldoen.

 

Tevens heeft de advocaat van Kees in dat faxbericht aangegeven dat Kees niet op zitting zal verschijnen en dat hij van mening is dat – indien de dagvaarding niet wordt ingetrokken – de kosten dienen te worden gecompenseerd. De advocaat van Sharon heeft zich bij faxbericht van 18 juni 2015, om 12:08 uur, hiertegen verzet, zodat thans nog een beslissing over de proceskosten resteert.

 

Beoordeling door de voorzieningenrechter

 

Doordat Kees niet heeft voldaan aan de sommatie die door de advocaat van Sharon op 15 juni 2015 is gestuurd, was Sharon genoodzaakt om – gelet op de aard van de vordering – op zeer korte termijn een kortgedingprocedure aanhangig te maken.

 

Eerst bij faxbericht van 18 juni 2015, om 11:31 uur, en daarmee kort voor de zitting (die was gepland op 18 juni 2015, om 13:00 uur) heeft Kees via zijn advocaat laten weten dat hij alsnog een deel van de vordering zou voldoen.

 

Onder druk van de geplande zitting heeft Kees dus aan het door Sharon toegezegd daaraan te zullen voldoen. Sharon heeft om dit resultaat te bereiken kosten moeten maken, bestaande uit betekeningskosten en salaris van de advocaat. De advocaat van Sharon heeft om deze kosten vergoed te kunnen krijgen op zitting moeten verschijnen, waarmee ook het griffierecht verschuldigd werd. De voorzieningenrechter acht het niet onredelijk dat Kees deze kosten draagt en zal Kees dan ook veroordelen in de proceskosten.


De hierboven weergegeven casus is een samenvatting en de namen Sharon en Kees zijn in verband met de leesbaarheid van het artikel gefingeerd. De volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link met rechtspraak.nl:  

 

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBGEL:2015:5932

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.