Vervangende toestemming moeder vakantie met minderjarige kinderen


Partijen hebben twee minderjarige kinderen.

 

Op 15 december 2014 is tussen partijen de echtscheiding uitgesproken.

 

Partijen oefenen gezamenlijk het gezag over de minderjarigen uit.

 

De vrouw vordert:

 

De vrouw vordert vervangende toestemming om samen met de minderjarigen in de periode van 19 juli 2016 tot en met 16 augustus 2016 op vakantie te gaan naar Turkije.

 

Beoordeling door de voorzieningenrechter


De man heeft als verweer aangevoerd dat vanwege de mogelijkheid van terroristische aanslagen de veiligheidsrisico’s in Turkije te groot zijn.

 

Er geldt echter voor deze delen van Turkije geen negatief reisadvies. De dreiging van terreur is een actueel onderwerp en speelt op heel veel plaatsen in de wereld. Voor veel bestemmingen geldt dan ook dat in meer of mindere mate sprake is van terreurdreiging en veiligheidsrisico’s. Dit enkele feit is onvoldoende grond om de toestemming te onthouden.

 

Gezien het vorenstaande is de voorzieningenrechter van oordeel dat hetgeen de man daartoe heeft aangevoerd onvoldoende is om de vordering van de vrouw af te wijzen.

 

 

De hierboven weergegeven casus is een samenvatting. De volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link met rechtspraak.nl:  

 

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2016:4029

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.