Servicecontract eindigt niet door er geen gebruik meer van te maken

 

Kassasystemen en Galanteman zijn een servicecontract overeengekomen. Op grond hiervan heeft Kassasystemen een factuur voor het jaar 2020 aan Galanteman gestuurd. Die factuur heeft Galanteman niet betaald.

 

(Kassasystemen besluit Galanteman daarom te dagvaarden voor het kantongerecht, red.)

 

Verweer

 

Als verweer voert Galanteman aan dat zij begin 2020 is gestopt met het gebruik van het kassasysteem en dat Kassasystemen daardoor gestopt is met het onderhoud van het kassasysteem. 

 

Volgens Galanteman heeft zij de overeenkomst weliswaar niet opgezegd, maar Kassasystemen zou in haar systeem moeten kunnen zien dat er in 2020 door Galanteman geen gebruik meer is gemaakt van de diensten van Kassasystemen.

 

Hoe oordeelt de kantonrechter?

 

De kantonrechter is van oordeel dat Galanteman de factuur moet betalen, want een overeenkomst kan niet eindigen enkel omdat een van de partijen besluit geen gebruik meer te maken van de overeengekomen diensten zonder de andere partij daarover in te lichten. 

De hierboven weergegeven casus is een samenvatting. De volledige uitspraak is te vinden:  

 

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOVE:2021:1309&showbutton=truee

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.