Vernieler politiecel kreeg een te hoge rekening


De politie West- en Midden-Brabant heeft een gewezen arrestant te veel kosten voor door hem aangebrachte schade in rekening gebracht.


De arrestant was flink tekeer gegaan in een politiecel van het voormalige bureau in Zevenbergen. De man zou onder meer met een tafel hebben gegooid en een stoel hebben vernield. Daardoor raakten twee muren van de 'ophoudkamer' beschadigd. Ook zaten er butsen in de deur.


De man uit Etten-Leur ontving hiervoor van de politie een rekening van € 1.725. Hij weigerde die te betalen, maar via incasso haalde de politie het bedrag toch op. Extra kosten: € 300.


In beroep bij de rechter


De man ging met succes bij de rechter in beroep. De rechter oordeelde dat 'door de aannemer meer werk is verricht dan aan de gewezen arrestant kan worden toegerekend'. Zo is de hele cel gewit en niet alleen de twee beschadigde muren. En de rechter vroeg zicht af of de deur, waarin al geen confrontatiespiegel meer zat, toch al niet aan vervanging toe was.

 

De arrestant kreeg € 862,50 terug.

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/10762883/Vernieler-van-politiecel-uit-Etten-Leur-kreeg-te-hoge-rekening.ece

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.