Hogere kostenveroordeling door wijze procederen Famed

 

Rutger heeft een medische behandeling ondergaan bij een tandartspraktijk. De kosten bedroegen € 47,48. De zorgverzekeraar van Rutger heeft een bedrag van   € 41,06 vergoed.

 

Famed heeft Rutger een nota gestuurd voor het resterende bedrag van € 6,42. Rutger heeft een bedrag van € 6,42 overgeschreven naar de bankrekening van Famed.

 

(Famed maakt ook aanspraak op betaling van incassokosten, maar aangezien Rutger deze niet betaalt, besluit Famed om Rutger hiervoor te dagvaarden voor het kantongerecht, red.) 

Beoordeling door de kantonrechter

 

De vraag is of Rutger de buitengerechtelijke kosten verschuldigd is geworden. Volgens de kantonrechter komt dat als onvoldoende onderbouwd niet vast te staan. 

 

De vordering van Famed zal dan ook worden afgewezen

 

Proceskosten

 

Als de in het ongelijk gestelde partij wordt Famed veroordeeld in de kosten van deze procedure.

 

De kantonrechter het met Rutger eens dat de wijze waarop Famed heeft geprocedeerd heeft geleid tot onnodige kosten aan de zijde van Rutger.

 

Doordat Famed haar vordering zeer summier heeft onderbouwd en heeft nagelaten het verweer van Rutger te verwoorden, heeft zij Rutger gedwongen om ten aanzien van deze punten uitgebreid verweer te voeren.

 

In die omstandigheid ziet de kantonrechter aanleiding om de proceskosten vast te stellen op € 600,- aan salaris voor de gemachtigde.

 

De hierboven weergegeven casus is een samenvatting. Om de casus leesbaar te houden is de naam "Rutger" gefingeerd. De volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link met rechtspraak.nl:  

 

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2020:5594&showbutton=true

 

Home

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.