Niet gebleken is dat kandidaat in dienst is getreden bij IT-bedrijf en evenmin dat IT-bedrijf betrokken is geweest bij indiensttreding van kandidaat bij IT-(zuster)bedrijf

 

Een uitzendbureau in de IT-branche introduceert een kandidaat bij IT-bedrijf A. IT-bedrijf A voert gesprekken met deze kandidaat, maar besluit deze kandidaat niet in (tijdelijke) dienst te nemen.


Het uitzendbureau doet nadien onderzoek naar de werkzaamheden van deze kandidaat en stelt dan vast dat deze kandidaat toch in dienst is getreden bij IT-bedrijf A. Op grond van haar algemene voorwaarden, maakt het uitzendbureau vervolgens aanspraak op een vergoeding van IT-bedrijf A.


Beoordeling door de rechtbank

 

IT-bedrijf A stelt echter dat de kandidaat niet bij haar, maar bij IT-bedrijf B in dienst is getreden en dat zij, ondanks het feit dat IT-bedrijf A en IT-bedrijf B deel uitmaken van dezelfde holding, met deze indiensttreding niet te maken heeft gehad en dus niet gehouden is enige vergoeding aan het uitzendbureau te betalen.

 

De rechtbank stelt vast dat niet gebleken is dat de kandidaat in dienst is getreden bij IT-bedrijf A en evenmin dat IT-bedrijf A betrokken is geweest bij de indiensttreding van de kandidaat bij IT-(zuster)bedrijf B. De vordering van het uitzendbureau strandt op deze vaststelling.

 

De hierboven weergegeven casus is een samenvatting, de volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link:  

 

 

http://www.uitspraken.nl/uitspraak/rechtbank-midden-nederland/civiel-recht/civiel-recht-overig/eerste-aanleg-enkelvoudig/ecli-nl-rbmne-2013-7608

 

Home 

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.