Puzzeltocht


Eva boekt bij Sophie een puzzeltocht door Amsterdam, maar laat het op het afgesproken tijdstip echter afweten. Volgens Eva is haar vader, voor wie de puzzeltocht als verjaardagssurprise is bestemd, onvindbaar. Sophie biedt nog aan de puzzeltocht op een later tijdstip in de middag te laten beginnen, maar Eva maakt van dit aanbod geen gebruik. Aan het einde van de middag annuleert Eva de puzzeltocht definitief.

 

Vraag: moet Eva voor de puzzeltocht betalen?


Overwegingen en uitspraak rechter

 

Op Sophie rust de verplichting om een puzzeltocht voor Eva te organiseren.

Daar tegenover bestaat voor Eva de verplichting hiervoor te betalen.

Sophie voldoet aan haar verplichtingen door een gids naar de afgesproken plaats te sturen met de puzzelboekjes. Sophie kan aan de verdere uitvoering van de opdracht geen gevolg geven, omdat het gezelschap van Eva niet komt opdagen. Dat kan Sophie niet worden aangerekend.

 

De omstandigheid dat de jarige, voor wie Eva de puzzeltocht als surpriseparty organiseert, onvindbaar blijkt, komt voor rekening en risico van Eva.

Eva zal daarom aan haar verplichting uit de overeenkomst moeten voldoen, te weten betaling van het factuurbedrag.

 

De hierboven weergegeven casus is een samenvatting en de namen zijn gefingeerd. De volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link met rechtspraak.nl:  

 

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBHAA:2009:BJ3201&keyword=puzzeltocht

 

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.