Bruidspaar moet betalen voor geleverde diensten tijdens huwelijksfeest

 

‘Mooie Jongens’ heeft in opdracht van een bruidspaar apparatuur met toebehoren verhuurd en personeel voor de installatie en bediening daarvan ter beschikking gesteld ten behoeve van het huwelijksfeest van het bruidspaar op 30 maart 2019.

 

Onder de verhuurde apparatuur bevonden zich twee matrix blinders (lichtunits met verschillende kleuren lampen). Deze zijn door het personeel van Mooie Jongens feitelijk niet gebruikt tijdens het huwelijksfeest.

 

Mooie Jongens heeft aan bruidspaar in totaal een bedrag van € 2.415,77 in rekening gebracht, waaronder € 80,- voor de huur van de matrix blinders.

 

Per e-mail van 30 augustus 2019 heeft het bruidspaar aan Mooie Jongens als volgt bericht: ‘ik heb een overeenkomst gesloten met Mooie Jongens waarbij jullie als belangrijkste prestatie 2 blinders met aansturing en persoonlijke programmering/bediening zouden leveren. Die hebben jullie niet geleverd. In plaats van excuses te maken verlangen jullie nu betaling van het volledige bedrag. Dat gaat niet gebeuren. Mooie Jongens is de overeenkomst niet nagekomen (en kan die ook niet meer nakomen: het huwelijksfeest is voorbij). Dat geeft mij het recht de overeenkomst te ontbinden. Ik heb geen betalingsverplichting meer. Mijn vrouw heeft erop aangedrongen dat we toch een deel betalen. Daarom bij dezen: ik zal volgende week EUR 1.250 overmaken en dan sluit ik dit dossier’.

 

Bij brief van 2 september 2019 heeft de gemachtigde van Mooie Jongens bruidspaar bericht dat de twee matrix blinders à € 96,80 en de manuren voor de bediening van de blinders à € 96.80 in mindering worden gebracht, met verzoek om het restant van € 2.222,17 binnen veertien dagen te voldoen bij gebreke waarvan wettelijke rente en incassokosten in rekening worden gebracht.

 

Per e-mail van 23 september 2019 heeft de gemachtigde van Mooie Jongens bruidspaar onder meer nog bericht dat pas na vier maanden bezwaar maken te laat is en dat Mooie Jongens bruidspaar desondanks is tegemoetgekomen door korting te verlenen.

 

Per e-mail van 25 september 2019 hebben bruidspaar hierop gereageerd met de mededeling dat de matrix blinders de kernprestatie betreffen en dat daarmee een tailor made lichtshow zou worden gegeven tijdens de openingsdans (en daarna) hetgeen allemaal niet is gebeurd en het aanbod om € 1.250,- te betalen herhaald.

 

Per e-mail van 25 september 2019 heeft de gemachtigde van Mooie Jongens dit voorstel van de hand gewezen en herhaald dat te laat is geklaagd.

 

Ondanks verdere correspondentie heeft geen betaling plaatsgevonden. (Daarom besluit Mooie Jongens om het bruidspaar te dagvaarden voor het kantongerecht, red.) 

 

Beoordeling door de kantonrechter

 

De kantonrechter is van oordeel dat het verweer van het bruidspaar faalt. Bruidspaar verliezen uit het oog dat ontbinding geen terugwerkende kracht heeft. Bovendien gaat het te ver om te stellen dat de wel door Mooie Jongens geleverde prestaties geen enkele waarde vertegenwoordigen omdat de overeenkomst op één onderdeel niet is nagekomen.

 

Behalve over het niet gebruiken van de matrix blinders tijdens de openingsdans hebben bruidspaar geen tekortkomingen aangevoerd. Mooie Jongens heeft de kosten voor de blinders al in mindering gebracht op haar vordering. Het restant moet gewoon worden betaald. Kosten voor programmering van de blinders zijn niet (afzonderlijk) in rekening gebracht. Dit betekent dat de vordering zal worden toegewezen inclusief de op zichzelf niet bestreden rente en incassokosten.

 

Bij deze uitslag worden bruidspaar veroordeeld in de proceskosten.

 

 

De hierboven weergegeven casus is een samenvatting. De volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link met rechtspraak.nl:  

 

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2020:3301&showbutton=true

  

Home

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.