Randstad - kort geding inhuur flexibele arbeidskrachten

 

Randstad heeft het kort geding tegen de Staat over de inhuur van flexibele arbeidskrachten verloren.

 

De rechtbank Den Haag heeft de bezwaren verworpen die het bedrijf had tegen de beslissing van de overheid om een grote opdracht aan een concurrent te gunnen.

 

De Staat heeft volgens de rechtbank Randstad terecht uitgesloten omdat zij in 2012 op één punt, de zogenoemde liquiditeitseis, niet voldeed aan de financiële eisen zoals omschreven in de voorwaarden. Net als de andere bedrijven die de opdracht wilden hebben, moest Randstad volgens de rechtbank voldoen aan die financiële eisen.

 

Eigen financiële situatie


Randstad vond haar eigen financiële situatie kerngezond. De Staat had daarom volgens de uitzendonderneming door de cijfers heen moeten prikken, maar de rechtbank was het daarmee niet eens. Randstad heeft ook nog aangevoerd dat de financiële eisen in de gunningvoorwaarden niet gesteld hadden mogen worden, omdat deze buitenproportioneel zouden zijn.

 

De rechtbank gaat hier aan voorbij. Randstad had haar bezwaren tegen de voorwaarden voor de inschrijving aan de Staat moeten melden. Door de inschrijving op het werk heeft Randstad alle voorwaarden, waaronder de financiële eisen, zonder voorbehoud aanvaard.

 

De hierboven weergegeven casus is een samenvatting, de volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link met rechtspraak.nl:  

  

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2013:11624

 

 

Home


Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.