Lidmaatschap sportschool


Sportclub A maakt op basis van een sportabonnement aanspraak op betaling van 12 maandtermijnen door B. Volgens B is zij deze termijnen niet verschuldigd, aangezien zij in de veronderstelling was dat zij de sportclub op proef 30 dagen mocht uitproberen.

 

Op de website van de sportclub staat immers vermeld: ‘Iedereen die bij ons wil komen sporten mag alle faciliteiten eerst 30 dagen proberen, zonder ergens aan vast te zitten’.

 

A doet een beroep op haar algemene voorwaarden, waarin staat dat direct stoppen alleen mogelijk is wanneer er gedurende 30 dagen minimaal 5 maal gebruik is gemaakt van het lidmaatschap en waarin staat dat voor het niet doorzetten van het abonnement een opzegformulier moet worden ingevuld. 

 

Aangezien B bij haar betalingsweigering blijkt, besluit A haar te dagvaarden..

 

Overwegingen en uitspraak rechter


Gesteld noch gebleken is dat de algemene voorwaarden aan B zijn verstrekt.

 

Het is aan A om aan nieuwe klanten duidelijk te maken welke regels er voor het lidmaatschap gelden, wat de proefperiode precies inhoudt en op welke wijze er van de proefperiode gebruik kan worden gemaakt. Dat dient A in de overeenkomst die zij laat tekenen duidelijk te maken.

 

Daarin behoort tevens te staan dat voor het gebruik maken van de proefperiode en het niet doorzetten van het abonnement, een opzegformulier moet worden ingevuld. Dat is echter niet in de overeenkomst vermeld.

 

Nu nergens uit blijkt dat A dit aan B heeft duidelijk gemaakt, dient haar vordering te stranden.

 

Home


Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.