Non-conformiteit telefoontoestel


Op 14 februari sluit Sipke met Webcall een overeenkomst betreffende een T-Mobile abonnement in combinatie met een telefoon.


Op 1 maart zit er een barst op het scherm van de telefoon en Sipke neemt hierover contact op met de klantenservice van Webcall.


Op advies van Webcall biedt Sipke de telefoon in eerste instantie ter reparatie bij een service punt van Webcall aan.


Hierop ontvangt Sipke een prijsopgave met de navolgende mededeling: “U ontvangt een prijsopgave omdat de benodigde reparatie buiten de dekking van de garantievoorwaarden valt (schade veroorzaakt door de gebruiker). Aan het toestel is val-, stoot- of drukschade geconstateerd.”


Sipke laat het hier niet bij zitten en schakelt E in. E stelt zich namens Sipke op het standpunt dat sprake is van non-conformiteit en sommeert Webcall de telefoon kosteloos te repareren.


Webcall weigert aan dit verzoek te voldoen.


Hierop reageert E met de mededeling dat hij Sipke zal adviseren de telefoon te laten repareren en de kosten op Webcall te verhalen.


Deze reparatie wordt voor € 202,30 uitgevoerd.


Aangezien Webcall weigert de reparatiekosten te vergoeden, besluit Sipke deze kosten gerechtelijk in te vorderen.

 

Beoordeling door de kantonrechter


Op grond van artikel 7:18 lid 2 BW wordt vermoed dat de telefoon niet aan de overeenkomst heeft beantwoord, nu binnen zes maanden na de aflevering het scherm is gebroken. De rechter is van oordeel dat Webcall niet heeft aangetoond en ook niet aannemelijk heeft gemaakt dat de schade is ontstaan door Sipke of door niet normaal gebruik.

 

Daarom wijst de rechter de gevorderde € 202,30 toe.


De hierboven weergegeven casus is een samenvatting, de volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link met rechtspraak.nl:  

 

 

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBARN:2012:BV3827

 

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.