Tandartsverzekering moet 100% uitkeren


Herman heeft sinds 2009 een 100% tandartsverzekering bij een verzekeraar lopen. Na een tandheelkundige behandeling weigert de verzekeraar echter techniek- en materiaalkosten te vergoeden. 

 

Volgens de verzekeraar vallen techniek- en materiaalkosten ad € 41,80 vanwege het bepaalde in artikel T9 van de polisvoorwaarden niet onder de vergoeding. De verzekeraar stelt dat dit artikel van toepassing is op alle tandheelkundige verrichtingen.  

 

Herman stelt dat hij, gelet op de 100% vergoeding zoals vermeld bij verrichting P57, ervan uit mocht gaan dat de techniek- en materiaalkosten vergoed zouden worden. Herman stelt dat de verzekeraar verzuimd heeft te vermelden dat met 100% vergoeding van P57 de techniek- en materiaalkosten niet worden vergoed.  

 

Vraag: mag Herman er op vertrouwen dat de verzekeraar alle kosten vergoed?

 

Oordeel door de rechter

 

De rechter kan de verzekeraar niet volgen in haar stelling dat het Herman op grond van artikel T9 duidelijk had kunnen zijn dat ondanks de 100% vergoeding voor verrichting P57 de techniek- en materiaalkosten in rekening zouden worden gebracht. Niet duidelijk is dat artikel T9 van toepassing is op alle tandheelkundige verrichtingen, ook wanneer deze 100% worden vergoed.

 

De rechter is dan ook van oordeel dat Herman, gelet op de vermelding bij P57 dat de verrichting 100% vergoed wordt, erop mocht vertrouwen dat geen techniek- en materiaalkosten in mindering zouden worden gebracht. 

 

Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.