Garagebedrijf spreekt klant aan voor niet betaalde rekening

 

Een garagebedrijf spreekt klant aan voor een niet betaalde rekening. De klant verweert zich door te stellen dat hij de rekening contant heeft betaald aan de vorige eigenaar. Het garagebedrijf betwist dit omdat de vordering bij de overdracht van de onderneming nog in de boeken stond.

 

Bewijsopdracht


De klant krijgt voor de rechter een bewijsopdracht en roept de vorige eigenaar als getuige op. De vorige eigenaar, welke als (enige) getuige namens de klant wordt gehoord, erkent de betaling in contanten te hebben ontvangen, maar daar in eerste instantie geen kwitantie van te hebben opgemaakt. Dat heeft hij pas veel later gedaan. Het garagebedrijf, die ook als getuige wordt gehoord, kan aan de hand van administratieve bescheiden aantonen dat de vordering als niet betaald in de boeken is blijven staan.

 

De vordering van het garagebedrijf wordt toegewezen omdat de klant, met de verklaring van die ene getuige, wiens verklaring ook nog eens ter discussie staat, niet in zijn bewijsopdracht is geslaagd.

 

Home 

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.