Man hoeft Bol.com niet te betalen

Bol.com stelt dat producten zijn besteld vanaf het account dat op naam van David staat. David heeft dat betwist, maar ook als ervan uit wordt gegaan dat vanaf dat account de bestellingen zijn gedaan, is dat niet voldoende om te concluderen dat David ook degene is geweest die met Bol.com een overeenkomst heeft gesloten. Niet alleen omdat Bol.com ter zitting heeft erkend dat ook een ander het account kan hebben aangemaakt, maar ook omdat een ander vanaf dat account, ook als dat wel door David is aangemaakt, bestellingen bij Bol.com kan hebben geplaatst. 

Onvoldoende aangetoond

Voorts heeft Bol.com onvoldoende aangetoond dat de producten aan David zijn afgeleverd. Uit de door Bol.com voorafgaand aan de zitting overgelegde stukken volgt dat koeriersservice DHL op 13 december en 14 december 2016 pakketten heeft bezorgd aan Peter op de Steenstraat. David heeft betwist Peter te kennen of te weten wie op het adres woont. Uit de stukken is niet op te maken dat de producten, waarvan Bol.com betaling vordert, zijn afgeleverd aan David.

Vordering afgewezen

Bol.com heeft niet voldaan aan haar bewijslast. Dat betekent dat de vordering wordt afgewezen.

De hierboven weergegeven casus is een samenvatting en de naam David  is in verband met de leesbaarheid van het artikel gefingeerd. De volledige uitspraak is te vinden via de onderstaande link met rechtspraak.nl:  

 

Https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2019:2728&showbutton=true

 

Home

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06-46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.