Kosten diergeneeskundige behandeling


Eiser vordert € 403,94 voor het verlenen van diergeneeskundige hulp aan een hond. Gedaagde voert aan geen partij te zijn in deze kwestie. De rekening is volgens haar bedoeld voor haar echtgenoot, omdat die als opdrachtgever dient te worden aangemerkt. Haar echtgenoot is met de hond naar de dierenarts gegaan en de rekening werd naar hem gestuurd.

 

Vraag: dient gedaagde de kosten voor de behandeling te betalen?

 

Oordeel kantonrechter


De ene echtgenoot is naast de andere voor het geheel aansprakelijk voor de door deze ten behoeve van de gewone gang van de huishouding aangegane verbintenissen. Beide echtgenoten zijn dan ook als schuldenaar aan te merken en eiser kan op ieder der echtgenoten verhalen. Niet alleen kosten ten behoeve van de 'huishouding' vallen onder de gewone gang, maar ook de kosten van diergeneeskundige hulp.

 


Home

 

Wilt u meer weten over het bovenstaande onderwerp, of heeft u andere vragen aan Schölvinck-Incasso? Dan kunt u mij bereiken via 06 - 46 40 63 26, of gebruik het formulier hieronder om contact met mij op te nemen. U krijgt binnen 24 uur een reactie op uw e-mail.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.